::::V75-TIPSET::::

------System-----Veckans-----Förra Veckan-----Varnas för------

Tips av mig, Gustav Lundblad! Här följer veckans tips. För V75! Varje Vecka (nästan)

AVD.1: KLASS II 2640m Volt

A-hästar: 9,6,4,7 B-hästar: 1,11,12 Nono:2

Startlista

Ska man spika 9, Raggaren? Nej, inte direkt, galopprisken är nog alldeles för överhängande. Galopp i flera starter på rad men vann ändå som favorit på hemmabanan senast. Hemmabana är det nu också med tränaren Johnny Takter i sulkyn. Toppchans! 6, Sprinter Gelj blev diskad senast. Efter galopp och det är en stor risk. Men Sprinter Gelj är mycket kapabel så varning utfärdas. 4, Pine Prestige har Olle Goop i sulkyn och är, till skillnad från de värsta konkurrenterna säker och stabil. 7, Bascot Clip blir outsidern i det här loppet, han är alltid farlig om han får rätt resa fram. Det är mycket farligt att underskatta innerspårets 1, Jazz Håleryd här. Samma gäller 11, Bungalow Bill. Missa inte 12, Ex Rico.

SPETS? 7, Bascot Clip är snabb ut, men innanför finns 4, Pine Prestige.

VARNING... ...För 12, Ex Rico är mycket speedig och blir farlig i en spurtuppgörelse.


AVD.2: STOLOPP, 2140m Volt, 2160m för häst 11-15

A-hästar:7 B-hästar:14,13 Nono:4

Startlista

7, Tekla Will blir omgångens största favorit i detta stolopp. Hon har gjort comeback nu efter att inte tävlat sedan i maj. Seger blev det då och säkert även nu. Senast på V75 vann 13, Mackan Grocer finalen i stodivisionen, nu med tillägg, som 14, Gaby Win som har en fin grundkapacitet men alltför osäker är hon. Svårt att hitta något annat så jag stänger den här avdelningen med tre stycken.

SPETS? Någon släpper till 7, Tekla Will eller så kan innerspårets Farmer Pride bestämma sig för att köra för att hålla ledningen, isåfall kan favoriten vara illa ute.


AVD.3: GULDDIVISIONEN, försök 2, 2640m Auto

A-hästar: 2,4 B-hästar: 9,8,3 Nono: 7

Startlista

2, Mr Spender kan vara ett spikalternativ i denna klena och ålderstigna Gulddivision. Mr Spender har god form och kan få ett perfekt lopp härifrån. Äldst i fältet är 9, Tres Solide L. Som tillsammans med 4, Hollyfield är de värsta motbuden. Hollyfield kan få stor nytta av sin startsnabbhet här och kan leda in i mål. 8, Drabant Are galopperade senast i stayerloppet men kan vara riktigt hård om det kommer till kritan.

VARNING… … för 3, Skogans Jackpot som är bäst i långa lopp och därför gynnas.


AVD.4: KLASS III, försök 2, 1640m Volt

A-hästar: 10,8 B-hästar: 9,7,4Nono:6

Startlista

Det är från de sämre spåren som de fyra vinnarkandidaterna den här gången kommer, förstabudet 10, Splash har en mycket vass spurt och om hon får smygresan och ett bra spurtläge vinner hon. 8, Make Mischief vann efter att ha blivit väldigt påtryckt i ledningen senast. Mycket starkt. Han blir favorit och dessa två höjer sig över resten. 9, Belle Aubiose vann som jätteskräll senast åpå Solvalla. Hon ska alltid räknas i sådana här sällskap och ska ses med bra chans. 7, Windiw Bunness galopperade senast med ett varv kvar, men kom sedan tillbaka mycket bra. Blir mcyket farlig.

SPETS? Klart 1, Diva Demilia


AVD.5: FYRAÅRINGSLOPP, 2140m Auto

A-hästar: 7 B-hästar: 2,5,6,3 Nono:4

Startlista

7, Waterproof Pellini är van vid mycket hårdare sällskap än det här. Han är lite osäker och har felat flera gånger på sistone. Men felfri är det en toppchans, speciellt ifall han får en perfekt resa. De värsta motbuden är 2, Harmoni Boy som kan ta ledningen och 5, Perlitano L.J, som dock kan komma till dödspositionen. Bara åtta hästar har anmälit sig till fyraåringsloppet och bäst av dem är alltså Waterproof Pellini. Det finns inte så många seriösa motbud så det enda hotet han har är galopprisken.


AVD.6: KLASS I, försök 2 2140m Volt 2140m Auto

A-hästar: 11B-hästar: 4,1,6,2 Nono:10

Startlista

11, Idol Hornline visade på Mantorp för några veckor sedan att han är otrolig felfri, den förkrossande spurten var fantastisk. Men felfri är han inte ofta. Han har galopperat i nästan alla starter den senaste tiden. Segern är ett undantag. Denna gång är det Örjan Kihlström som är kusk och då växer chansen ytterliggare. 4, Wiss Goldfinger galopperade precis när han skulle ta över mitt på upploppet senast, ska ses med toppchans. 1, Granit Brick kan vara ett mycket fint skrällbud om han är på topp. Precis som förra veckan i avdelning 6 så blir 6, Hiline Crown min skrällchans i loppet. Varning för de två sistnämnda alltså.

SPETS? Mina två skrällbud slåss om ledningen, den som får ledningen kommer att utmana favoriterna.


AVD. 7: SILVERDIVISIONEN, försök 2, 2140m Auto

A-hästar: 6,8 B-hästar: 4,2,1

Startlista

6, GR Bobby var jag ett tag på väg att spika, men jag ändrade mig. 8, Callit Class kan man aldrig undervärdera hur dåligt det än ser ut på förhand. Båda två har hemmabana här och är de bästa hästarna. Sedan får man leta efter motbud. 4, Novelty Nibs börjar bli till åren, men kan ta hem det här med klaff och en bra dag. 2, Nilema Choice blir 3-hands-favorit och ska ses med en liten chans. 1, Windom Earle blir mitt skrällbud.

SPETS?5, Oktavia Staro, om inte Nilema Choice svarar ut.